El Projecte Educatiu

El que va començar com una activitat d’extraescolar ara fa més de 23 anys, ha anat creixent i  transformant-se en sintonia amb els nous temps. Fruit de l’esforç i la motivació per ampliar i incloure a un perfil de participants variat, el resultat és el següent:

  • Projecte renovem: aula virtual juvenil per a joves de 16 a 25 anys que ja estan fora del circuit formatiu obligatori i que tinguin dificultats en la seva inserció sociolaboral i l’aula virtual gent gran  té com objectiu oferir un espai on poder conèixer i assolir certa autonomía en l’ús de recursos informàtics i xarxes socials més utilitzats en l’actualitat.
  • Estudi assistit: entenent el concepte d’acompanyament com el procés de donar als participants eines que els hi permetin superar les pròpies dificultats, el projecte Estudi Assistit es desenvolupa amb la finalitat d’oferir als infants estratègies per a l’aprenentatge, que perdurin més enllà de la solució concreta de les tasques escolars.
  • Classe d’àrab: les classes d’àrab estan obertes al barri, encara que la majoria són nens i nenes del centre obert. Les classes les imparteix una persona voluntària.
  • Suport psicològic: comptem a una psicòloga que assisteix de forma individual i/o familiar a alguns dels nens/es del centre, durant tot el curs acadèmic, segons criteris de necessitat i en compliment dels requisits socioeconòmics del programa Proinfància de La Caixa. També es desenvolupen, junt amb l’equip educatiu del Centre Obert, tallers grupals com una eina de prevenció de la violència masclista
  • Esplai de dissabtes: l’esplai es duu a terme els dissabtes de 17h a 19h. Als infants assistents poden gaudir d’un espai totalment lúdic, una tarda plena d’activitats divertides i educatives: jocs al carrer o al parc, gimcanes, intercanvis amb altres esplais, sortides, etc.

T’agrada la nostra feina?

Et convidem a formar part de l’associació i compartir experiències i coneixements amb nosaltres.