Benvolguts/des
amics i amigues

En primer lloc volem destacar que aquest any 2017 ha estat el millor dels últims temps, hem consolidat tots els projectes, hem augmentat el nombre de beneficiats i hem millorat les fonts de finançament, apostant per invertir aquests recursos en ràtios d’educadors més baixos per millorar la qualitat de servei de totes les nostres activitats socioeducatives.

És per a nosaltres una satisfacció oferir tots aquests serveis per poder ajudar els altres, a construir i defensar una societat amb més igualtat i justícia social. La nostra finalitat és acompanyar i donar suport a la infància, adolescència i famílies

Amb el nostre treball diari contribuïm a que la societat sigui més equitativa i justa amb les classes socials menys afavorides, destacant a tot l’equip de professionals, personal en pràctiques i sobretot a les persones que col·laboren de forma desinteressada, els voluntaris, essencial perquè el nostre projecte comunitari sigui una realitat. El voluntari és un gran valor a preservar.

Gràcies de tot cor per fer que la nostra associació sigui una realitat compartida i seguirem treballant en projectes per pal·liar les situacions que generen desigualtats, on la implicació de tots serà fonamental i gens fàcil, de manera que us animo a seguir amb la mateixa intensitat aquest camí.

Joan Vizcaíno Alonso,
President de l’Associació Juvenil Barnabitas

Educació en el lleure i acció social

Som una entitat sense ànim de lucre, treballem al barri de Sant Joan Baptista de la ciutat de Sant Adrià, i oferim un servei educatiu adreçat als infants i joves del territori des de l’any 1995. Al llarg de la nostra trajectòria hem sapigut adaptar-nos als canvis socials, hem crescut i hem ampliat els nostres serveis per poder donar resposta a les noves necessitats de les famílies del barri.

Fa més de 20 anys que treballem, i hem pogut comprovar la importància de generar espais de referència tant pels infants i joves del barri com per les seves famílies; espais d’escolta i d’intercanvi des d’on poder fer un apropament més encertat a les diferències i garantir un acompanyament individual i comunitari, de tots aquests col·lectius que pertanyen als grups socials més desafavorits.

Actualment som un Centre Obert que engloba multitud de projectes per a grans i petits, ens esforcem per donar la millor atenció a 125 infants i joves d’entre 4 i 17 anys, i a les seves famílies, de la mateixa manera que promovem i participem activament en les festes populars del barri.

T’agrada la nostra feina?

Et convidem a formar part de l’associació i compartir experiències i coneixements amb nosaltres.

La nostra missió

Creiem en la justícia social i la igualtat d’oportunitats per a tothom, apostem per l’educació en el lleure i l’acció social com a eines de canvi i transformació social. Estem compromesos amb als infants i joves del barri, que sovint son els més vulnerables,i també treballem al costat de les famílies per donar-los assessorament i suport individualitzat. El nostre repte és contribuir a que petits i grans descobreixin les pròpies potencialitats, i crear espais de convivència on aprendre de primera mà els valors de coresponsabilitat, respecte i igualtat.

El nostre estil educatiu

Enfocar el treball educatiu sempre cap a l’empoderament dels infants i les famílies

Promoure i participar del teixit associatiu del nostre barri

Transformar l’entorn més immediat des de la nostra acció,compromís i responsabilitat

Promoure el treball en equip sense oblidar-nos de l’autonomia i la responsabilitat personal

Educar en valors per estimular les habilitats individuals i grupals

Crear espais de lleure i aprenentatge intrageneracional

Promoure la interculturalitat, des de la coresponsabilitat i el diàleg

Fomentar la igualtat d’oportunitats per a tothom

Estimular la igualtat entre homes i dones en tots els aspectes de la vida i la societat, treballant mitjançant la perspectiva de gènere, la coeducació, el respecte i reconeixement mutu.

Els valors que ens mouen

Solidaritat
Coeducació
Respecte
Interculturalitat
Igualtat
Compromís

Com som